Festivalen Öland Roots

Camping_5_Öland_Roots_2017

Sveriges Mysigaste Festival ligger på södra Öland!
Öland Roots arrangeras av den ideella kulturföreningen med samma namn. Festivalen äger rum i mitten av juli på södra Öland varje år och är nischad mot reggae och caribisk världsmusik. Festivalen är belägen i en gels tallskog precis vid havet på den anrik dansbanan i Sandbergen. Här har storband som Britta Persson, Lill-Babs, Snoddas, Peps Person, Bunny Wailer och Inner Cirkel uppträtt.

Under de 15 år som den ideala kulturföreningen Öland Roots drivit festivalen har drivkraft och utveckling varit det som tagit festivalen dit den är idag. Målet att skapa en oas där kärlek, solidaritet och medvetenhet är det som sprids, har gjort att föreningen tagit många och långa steg i sitt arbete med publikarbete, miljöarbete, trygghetsarbete och att sprida konst och kultur på södra Öland. Det är också ideella krafter inom föreningen Öland Roots som dragit igång tillsammansodlingen.

Det finns så många saker att berätta om festivalen men framförallt behöver den upplevas. Börja med att kolla på filmen från förra årets festival, se sen till att besöka den i sommar! Läs mer om festivalen här www.olandroots.com